Szuper Kutyajáték a Lakásba - Snuffle Mat
Szuper Kutyajáték a Lakásba - Snuffle Mat

75 perc+1 régi lepedő+1 mosogatótálca alátét = Snuffle Mat (szimat szőnyeg) a világ legjobb kutyajátéka

A kutyák szaglás a csodálatos. Érdemes megtanítani nekik hogyan használják az orrukat, mert sok esetben az emberek mellett felnôve feledésbe merül ez a szuperképességük.

Nagy divat manapság a Snuffle Mat (szimat szônyeg). Kiváló eszköz a kutya agyának megdolgoztatására ;) És egyszerû használni, sôt elkészíteni is!

Ha elmész otthonról és tudod hogy ...

“NE”, “NEM” , “FÚJ” ,  “NEM SZABAD”-  KONTROLL
“NE”, “NEM” , “FÚJ” , “NEM SZABAD”- KONTROLL


- “Mit csinálsz akkor ha a kutyád feleszik valamit a földről séta közben?”
- “Megtanítom neki, hogy ne tegye.”
- “Hogyan?”
- “Megtanítom neki, hogy mit tegyen ha talál valamit a földön amit fel szeretne enni.”
- “Ezt nem értem.”
- “Gyere, megmutatom.”

“NE”, “NEM” , “FÚJ” ,  “NEM SZABAD”
Számtalanszor mondjuk ezeket a szavakat kutyánknak. De vajon megérti-e a kutyánk a tiltószó mögött húzódó jelentést?

A mi emberi ...

Fesztiválra fel!
Fesztiválra fel!

Mindenkit biztatok arra, hogy minél több helyre vigye magával a kutyáját, legyen minél több közösen átélt pillanat, élmény. Nyáron erre kiváló lehetőséget nyújtanak a fesztiválok. No, de itt nem Sziget, Sound és társai fesztiválokra gondolok.. ODA KUTYÁT NE! HANEM INKÁBB….

…. Két éve járunk fesztiválokra kutyával és óriási élményekkel és tapasztalásokkal jövünk haza mindig. Két fesztivált teszteltünk eddig: Samsara és Everness. Idén ismét ...

Kik a Force-Free Dog Training Úttörői?
Kik a Force-Free Dog Training Úttörői?

Büntetésmentesen a felszabadult és boldog kutya-ember kapcsolatokért.

 

A büntetés- és erőszakmentes kutyaoktatás/nevelés/tanítás/kiképzés úttörői:1. Linda Michaels M.A., Del Mar Dog Training

elképzelése szerint, a kutyák viselkedésproblémái a szükségleteik megértésével és kielégítésével könnyen kiküszöbölhetők. Ha egy nem kívánt viselkedést meg szeretnénk változtatni csupán tisztában kell lennünk az alapokkal és az egymásra ...

Büntetés nélkül is szót fogadó kutya? Igen, lehetséges!  II. rész
Büntetés nélkül is szót fogadó kutya? Igen, lehetséges! II. rész

Mi van ha elhagyjuk a büntetést?
Erőszak- és büntetésmentesen is meg lehet tanítani a kutyának hogy mi az amit lehet és mi az amit nem. Szabályokat, határokat lehet kialakítani és egy biztonságos keretet adni a kutyusnak .

Büntetés nélkül megjelenik a bizalom és az együttműködés . Hibázhat a kutya, de megmutatjuk mi a helyes út. Ha kell akkor annyiszor amennyiszer szükséges. Türelem és empátia . Ha hibázik nem dühöngünk, objektíven szemléljük, ...

Büntetés nélkül is szót fogadó kutya? Igen, lehetséges!  I. rész
Büntetés nélkül is szót fogadó kutya? Igen, lehetséges! I. rész

2018-at írunk: ez a kutyák éve a kínai kultúra szerint. Szerintem is.

 

Mert a kutyanevelés, tanítás, oktatás és kiképzés világszinten fordulóponthoz közelít. A kutya-ember kapcsolat dominancia elmélete fokozatosan megdőlni látszik. A kiegyensúlyozott és engedelmes kutya képet egyre inkább kezdik leváltani a szabad és együttműködő jelzők. A tudatos kutyatartók inkább az utóbbira törekszenek.


Mi is ez a szemléletváltás? Lehet büntetés ...

DogYoga - Jóga, tudatosság, kutyanevelés
DogYoga - Jóga, tudatosság, kutyanevelésRégóta érik bennem ennek a cikknek a megírása. Többek között azért is mert személyes tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek a tudatosságról, kutyákról, önbecsülésről, jógáról, önismeretről és önelfogadásról…

A kutyatartást a hétköznapi értelemben a legtöbben a felelősség jelzővel kapcsolják össze. Te vagy felelős kutyád viselkedéséért, a napi fejadagjáért, a friss vízért, a lemozgatásáért... emellett oltasd évente, ...

Mikor boldog egy kutya az emberek mellett?
Mikor boldog egy kutya az emberek mellett?

Mikor boldog egy kutya az emberek mellett? Mire van valójában szüksége? Akárhol járok a világban az elsô dolog amit megfigyelek az emberek és az állatok kapcsolata.
Indiában, Thaiföldön és most a Dominikai Köztársaságban egyaránt ugyanazt a jelenséget figyelhetem meg ami nálunk, Magyarországon, egyre inkább kezd eltûnni.
Ez pedig a kutyák önnön természetébôl fakadó viselkedés.

Szabadság, póráz nélküli lét, ösztönök megélése, szociális tanulás. ...

Kutyás aktivitások- II. rész
Kutyás aktivitások- II. rész

Sokat gondolkoztál már azon mi mindent csinálhatnál együtt kutyáddal? A napi rutinotokat megtörve kipróbálnál valami új kutyás tevékenységet?
Mára már számtalan kutyás aktivitás létezik a világon és egyre csak bővül ez a színes paletta. Ebben a cikkben összefoglalom Nektek a kutyás aktivitások tárházát. A választást megkönnyítendő, az egyes aktivitások mellé hasznos linkeket is csatolok.

Ha a kutyás futást magasabb szintre emelnéd, ettől ...

Kutyás aktivitások- I. rész
Kutyás aktivitások- I. rész

Sokat gondolkoztál már azon mi mindent csinálhatnál együtt kutyáddal? A napi rutinotokat megtörve kipróbálnál valami új kutyás tevékenységet?
Mára már számtalan kutyás aktivitás létezik a világon és egyre csak bővül ez a színes paletta. Ebben a cikkben összefoglalom Nektek a kutyás aktivitások tárházát. A választást megkönnyítendő, az egyes aktivitások mellé hasznos linkeket is csatolok.


Ha csapatjátékos vagy…

  1. AGILITY
    Talán az egyik ...

Varga Réka Kutyaoktató

Képzelj el egy világot, ahol a kutyáddal harmóniában élsz. Nincsenek problémák, nincsenek leküzdhetetlen akadályok. Én elképzeltem. Dömötör Júlia által kidolgozott “Láthatatlan Póráz Módszer” -rel történő oktatás során csak és kizárólag a pozitív megerősítésre és a gazdi-kutya közötti kommunikációra helyezzük a hangsúlyt. Mindezt saját tudásommal és tapasztalataimmal kiegészítve adom át gazdi-kutya tanítványaimnak. Ez azt jelenti hogy nincs büntetés és nincs olyan hogy rossz kutya. Figyelmünket minden felmerülő nehézség esetén a "win-win" megoldásokra fókuszáljuk. A kutyát tanítjuk és közben magunk is fejlődünk, hogy az adott pillanatban a lehető legjobban tudjuk kezelni a váratlan kutyás helyzeteket. Nincsenek elvárások, a kutyát lépésről lépésre tanítjuk, apró részletekre bontjuk le az emberi világ sokszor még az emberek számára is nehezen érthető komplexitását, hogy a végén egy kiegyensúlyozott és magabiztos kutyával az oldalunkon bátran vethessük magunkat az életbe. Mindeközben mi magunk is fejlődünk és magabiztosabbá válunk.

Friss topikok

Címkék

akikreérdemeshallgatni (1) akupresszúra (1) bizalom (1) boldogkutya (1) budapest (1) büntetésmentesen (1) büntetésmenteskutyázás (1) családikutya (1) cukikutya (1) doga (1) doglife (1) dogtraining (1) dogtraininghungary (1) dogyoga (2) együttműködés (1) élet (1) emlek (1) erőszakmentesen (1) erőszakmenteskutyázás (1) everness (1) felismerés (1) felnőttkutya (1) festivalwithdog (1) fesztival (1) gombászkutya (1) gyász (1) jelentkezes (1) jóga (2) jógakutyával (1) kiskutya (1) kölyökkutya (2) kutya (15) kutyabarat (2) kutyabarát (10) kutyabarátfesztiválok (1) kutyabaráthelyek (1) kutyabarátmunkahely (7) kutyafajták (6) kutyainfo (1) kutyaiskola (9) kutyajóga (1) kutyák (7) kutyak (1) kutyakiképzés (12) kutyakikepzes (7) kutyakiképző (7) kutyakiképzők (1) kutyakulfoldon (1) kutyakülföldön (1) kutyamasszázs (1) kutyanevelés (11) kutyaoktatás (11) kutyaoktatas (5) kutyaoktatásitrendek (1) kutyaoktato (2) kutyaovi (6) kutyarténer (7) kutyarténerbudapest (1) kutyasjoga (2) kutyasuli (13) kutyatanitas (1) kutyatanítás (1) kutyatartás (1) kutyatréner (1) kutyatrener (3) kutyaviselkedés (1) kutyoktatas (1) lathatatlanporaz (7) lathatatlanporazmodszer (2) legjobbemberek (1) legjobbmodszerek (1) lepesrollepesre (2) lepesről lépésre (1) lpm (1) lpmp (1) mentálisfárasztás (1) önismeret (1) relaxáció (1) samsara (1) snufflemat (1) stepbystep (2) szarvasgomba (6) szarvasgombakereses (4) szarvasgombakeresokutya (6) szarvasgombakeresőkutya (1) szarvasgombamagyarorszag (4) szarvasgombászkutya (1) szeretet (1) szimatszőnyeg (1) top5 (1) tréner (1) trénerbudapest (1) treningterv (1) trifla (6) triflaeb (1) triflakereses (3) triflakutya (6) triflakutyavizsga (3) triflamagyarorszag (2) triflavadászkutya (1) truffledog (1) trufledog (1) tudatoskutya (1) tudatosság (1) ulrichjozsef (1) unaloműzés (1) változás (1) varosikutya (1) yoga (1) Címkefelhő